Mapování obličeje odhalí příčiny kožních problémů

Pokud jste jako většina lidí, alespoň občas se potýkáte s akné, suchostí, zarudnutím a známkami nerovnoměrného tónu pleti. Pokud vás zajímají příčiny kožních problémů, vyzkoušejte mapování obličeje.

Mapování obličeje – neboli face mapping – je teorie s tisíciletou historií, která má kořeny ve starověké čínské medicíně i v ájurvédské medicíně.

Praktici, kteří ještě dnes používají techniky mapování obličeje, nám říkají, že základní předpoklad je tento: Kde se na vaší tváři objevují nemoci jako akné nebo zarudnutí, reprezentují to, co se děje jinde ve vašem těle, zejména v hlavních orgánech, jako jsou ledviny, játra a srdce.

Co je mapování obličeje?

Mapování obličeje je starodávná lékařská technika, která vytváří souvislosti mezi problémy ovlivňujícími něčí tvář a celkovým zdravím dané osoby.

Někteří odborníci, včetně určitých dermatologů, považují mapování obličeje za přístup, který kombinuje prvky filozofie východní a západní medicíny. Je to proto, že bere v úvahu různé příčiny kožních/obličejových stavů, jako jsou alergie, strava, stres, hormony, genetika, stáří nebo typ osobnosti/tělesná konstituce (také nazývané dóši).

Mapování obličeje kvůli akné je jednou z nejpopulárnějších využití této teorie. Myšlenka je, že akné, které se opakovaně objevuje na určitých místech na obličeji, jako je brada nebo čelo, má specifické příčiny.

Lze ale také použít k léčbě zarudnutí, vyrážky způsobené potravinovými alergiemi, otoků a vrásek.

Základní příčiny kožních problémů podle face mapping

Skvrny na čele

Tmavé nebo červené skvrny na čele mohou signalizovat nemoci tenkého střeva a močového měchýře. Mohou mít ale spojitost i s nezvládnutým stresem, špatným trávením a nedostatkem spánku.

Akné mezi/nad obočím nebo oblastí nosu

Údajně představují nerovnováhu v ledvinách, žaludku, močovém měchýři nebo slezině. Když se akné objeví v blízkosti nosních dírek, může to být také spojeno s problémy souvisejícími se střevem a zánětem tenkého střeva.

Linky/vrásky mezi obočím na pravé straně

Mohou naznačovat, že potlačujete emoce, jako je hněv. Podle tradiční čínské medicíny to může souviset se špatnou funkcí jater.

Linky/vrásky na levé straně očí

Ty mohou představovat problémy s funkcí jater a sleziny.

Vrásky nad obočím

Představují problém s funkcí srdce.

Otoky pod očima

Prý souvisí se špatnou funkcí ledvin.

Akné na bradě, kolem úst a na čelisti

Je údajně způsobeno nerovnováhou v reprodukčním systému, stejně jako v tlustém střevě nebo žaludku. Když se akné tvoří pod rty a pod bradou, může to znamenat, že celý trávicí systém nefunguje správně, včetně sleziny a ledvin.

Červené tváře

Souvisí s dysfunkcí žaludku, jater a plic. Může také naznačovat imunitní odpověď, respirační problémy nebo alergie.

Červený nos

Mohou naznačovat problémy související se srdcem, jako je vysoký krevní tlak a zánět.

Podráždění na krku

Může představovat stres, který ovlivňuje imunitní systém.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6851972/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Hřibová omáčka

(2 hlasů)

Pizza těsto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat